Online Snowboard- en Skiverhuur

 • Help
 • Vragen? Whatsapp naar: 06-81 55 21 37 (voeg nummer toe aan contactlijst)

Ski's en snowboards huren of kopen?

img_0739_5069b40e8f275Je kunt er lang of kort over discussiëren en iedere wintersportliefhebber heeft er zijn eigen mening over: wat is nou goedkoper, handiger of leuker: huren of kopen?  De ene wintersportfanaat huurt het liefst omdat je dan altijd het nieuwste materiaal tot je beschikking hebt. Maar de andere wintersporter vindt het gewoon lekker om zijn eigen spullen te hebben zodat je niet iedere keer weer aan andere ski’s of snowboards moet wennen. Het antwoord op de vraag is puur persoonlijk en totaal afhankelijk van wat voor soort skier of snowboarder je bent, hoe vaak je op wintersport gaat, of je graag experimenteert met verschillend materiaal en of je voor je gevoel gewoon graag de spullen in het bezit wilt hebben. Daarnaast kijkt de ene skier naar de kosten en de ander naar comfort.

Ik spreek mensen die een volledige berekening hebben gemaakt en uiteindelijk tot de conclusie zijn gekomen dat huren toch goedkoper blijkt te zijn vanwege de hoge afschrijving en de bijkomende onderhoudskosten. Maar als dezelfde wintersporter nou meer dan twee keer per jaar op wintersport zou gaan, dan zou het weer goedkoper kunnen zijn om het materiaal aan te schaffen. Veel wintersporters kopen ook alleen snowboard- of skischoenen en huren hun ski’s/ snowboards zodat ze altijd met het nieuwste van het nieuwste kunnen experimenteren en om kunnen wisselen (ook bij verandering van sneeuwconditie: verse sneeuw of veel ijzige pistes).

Er is voor beide opties iets te zeggen, huren of kopen. Weet je precies welke soort ski’s en snowboard je prettig vindt voor de komende 5 jaar, ga je meer dan 2x per jaar op wintersport en wil je graag zelf de spullen meenemen op het dak van je auto of meeslepen in de trein, vliegtuig of bus? Vind je het tevens niet erg om de spullen te (laten) onderhouden? Dan kan je het best het materiaal kopen. Maar wil je liever experimenteren met de nieuwste ski’s, wil je graag flexibel zijn en het materiaal om kunnen ruilen als het niet bevalt of de sneeuwcondities wijzigen? En wil je vervolgens ook niet zeulen met het materiaal onderweg naar de wintersport? Dan lijkt huren de beste optie.

Ik hoop dat je voor jezelf de beste keuze maakt en er blij mee bent. Wil je graag kopen? Laat je dan goed adviseren welk materiaal het best bij jou past en koop dan de spullen waar je de komende 5 jaar prettig mee overweg kunt (ook als je beter wordt). Laat je adviseren door een skileraar, een goede speciaalzaak in Nederland of een mede ski- of snowboardliefhebber. Wil je ski’s of snowboards huren dan kan dat natuurlijk via onze website, je kunt ons altijd vragen om deskundig advies!

Veel wintersportplezier dit seizoen.

Voordelen Skihuren.nl

 • Materiaal vooraf klaargezet
 • Winkels in uw skidorp
 • UNIEK: kies zelf het model
 • Hoge internetkorting
 • Veilig en nieuw materiaal
 • Deskundig personeel
 • Veilig betalen
 • Geen gesleep met spullen
 • De beste snowboards/ ski’s
Meer redenen
Nu ski’s huren